Grond draineren

Weer u tegen water

Grond draineren is in de land- en akkerbouw absoluut niet weg te denken. Na de aanleg van een drainage wordt de grond droger. Hierdoor komt er meer zuurstof in de grond, verlaagt het grondwaterpeil en verbetert de structuur. Zo kunt u na een natte periode eerder met het bewerken van het land beginnen. Door de betere structuur geeft de grond bovendien hogere opbrengsten. De drainagebuizen worden gelegd met een kettinggraver of een sleufloze machine.

  • De sleufloze draineermachine is voorzien van een grote woelpoot. De grond wordt opgetild, waarbij ook eventuele storende lagen gebroken worden. Op het diepste punt leggen we de buis exact op diepte. Daarna zakt de grond op een natuurlijke manier weer in.
  • Het met de kettinggraver aanbrengen van drainage is nog steeds vaak de beste methode. Als uw grond storende lagen vertoont die niet of nauwelijks water doorlaten, zal de kettinggraver deze lagen doorbreken en zal het draineren van de grond een betere werking hebben. Ook bij sleufvulling met een goed doorlatend middel zoals schelpen of grof zand biedt de kettinggraver uitkomst.
  • Door grondboringen en gps-opmetingen op uw land kunnen wij u altijd een goed advies geven over de methode van grond draineren die het beste bij uw omstandigheden past.

Contacteer ons

Wilt u uw grond snel en efficiƫnt laten draineren? Vraag dan vandaag nog een offerte aan bij Vereecke-De Cleene. Op basis van grondboringen en gps-metingen op uw land bepalen we de beste methode.

Vraag offerte aan