Diepgronden

Het nut van diepgronden

Door diepgronden maakt u uw grond weer goed waterdoorlatend. Zo herstelt u de storende lagen verkregen door natte grondbewerking en opgevoerde/vastgereden gronden. Diepgronden doet u best in het najaar, als de ondergrond droog is en de scheuren open staan. Vereecke-De Cleene voert al uw diepgrondwerk tot 1.40 m diep uit in loonwerk.

Diepgronder met hydraulisch verstelbare woelpoot

Diepgronden gaat niet overal even gemakkelijk. Speciaal voor moeilijk doorlaatbare percelen, ontwikkelden we een diepgronder met hydraulisch in- en uitschuifbare tand. De diepgronder kan tot 1m40 diep gaan; dat is ruim 70 cm meer dan een traditioneel exemplaar. U kunt deze machine ook gebruiken voor percelen die opgevoerd en vastgereden zijn. Een (dieper liggende) storende laag kan hiermee opengebroken worden.

Reken op Vereecke-De Cleene

1x diepgronden om de 2 jaar (net voor de winter) is zeker zo goed als draineren, maar wij kunnen ook tussen de drainagebuizen door rijden. Om de diepgronder te trekken, maken we gebruik van een rupstrekker. Kunt u wel wat hulp gebruiken? Reken dan op de specialist! Contacteer ons voor meer informatie of een vrijblijvende offerte.

Vraag offerte aan